Solokonsert på Volapük lør. 30 juni 2012

Info taken from the Facebook-event:

Volapük – også kalt vestkantens tempel for kultur og begeistring – et internasjonalt og mangsidig miljø.

Volapüks 21 sesong går mot slutten og som vanlig har det vært et fantastisk år med knallsterke kulturelle opplevelser innen mange genere og slik blir det også på sommerarrangementet, hør bare her:

Her kan du treffe en lyriker som har møtt en lama, et sosialt geni fra Gjøvik, en filmskaper som behersker hele jordkloden, fotballspiller som baker gode kaker og alle de kulturdyrene Frogner har å by på.

Litteratur
Vi får litterære opplesninger av Peter Serck som gjennom mange år har vært blant sin generasjons ledene roman- og novelleforfattere, han skal lese fra årets bok som heter ” Anna Maria Harm “. Han er en kresen, filosofisk og eksistensiell modernist med sental europeiske tematikk.

Øyvind K. Zahlsen leken multikunstner og verdensmann. Behersker alle kunsneriske stilarter. Skriver lenent og ofte med en absurd humor.

Bjarne Benjaminsen, poet vandrende gatelangs, landstrykeranarkist, smugleser, gal av lengsel og svermeri. Redaksjonsmedlem av Gateavisa, forresten, opprinnelig fra Lofoten, Oslo-borger. Med et utpreget Lady & Landstrykeren-syndrom. Nyter regnet som et lite barn.

Filosofi / litteratur performance
Christian Wolther er en norsk forfatter, billedkunstner og filosof, som de siste fem årene har bodd i Thailand. Wolther arbeider med billedkunst i forskjellige disipliner, litteratur og filosofi, film og teater, og som forfatter er hovedområdene refleksjoner rundt samfunn og kunst, i et vidt kulturkritisk perspektiv.

Persepsjonsfenomenologi, refleksjoner rundt språk og kunnskap, og drøfting av kulturers ideologiske strategier, står sentralt i de mer filosofiske arbeider.

Aftenens konserter
Samisk joik, nyoppusset grand prix toer med fransk snert, to hjememsnekrede orginaler og en ung frøken er noen av stikkordene for kveldens mange musikalske forestillinger.

David Harrisson er en engelsk visesanger som spiller en nylonstrengs gitar.Studiert klassisk og flamenco gitar.
Activt i folkemusikk scenen i Oslo, Norge,

Han spiller sammen med Elin Torset sanger/låtskriver fra Aure på Nordmøre.

Skriver og synger egne sanger i sanger/låtskriver-sjangeren. Sangene er melodiøse, episke, romantiske, inspirert av irsk og engelsk folk og norsk visetradisjon

Den samiske hoffpoet og joker og musiker og skuespiller den fantastiske Laara Stinnerbom har med seg sitt nye band. Etter et langt opphold i Afrika er han nå tilbake og det blir interessant å oppleve hva han har for oss denne gangen.

Erlend Wagle spiller egne låter. Erlend har sitt hjerte i det nedstrippede, akkustiske utrykket. Artister som Neil Young, Cornelis Vreeswijk, Will Oldham og Lars Lillo-Stenberg har vært viktige inspiratorer.

Richard Nygård en hvit reggae-inspirert musiker som spiller soft rock og viser. Han har spillt i en rekke band blant de Beaty Bag og han har utgitt flere cder

“Inga og mamma” spiller og synger låter av Lady Gaga, Britney Spears og Selena Gomez men med helt egne vrier. Inga er 12 år og spiller bass i bandet ” The Black Non-Stops ”

For utfyllende informasjon om Volapük, artistene og arrangement gå inn på Volapüknett http://www.volapuk.no/